Energieleveranciers

Energiekosten vergelijken van meer dan dertig energieleveranciers.  Tegenwoordig zijn er veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen, wel meer dan 30 in Nederland. Dit is fijn maar kan ook behoorlijk ingewikkeld zijn. Alle leveranciers met elkaar vergelijken, alle tarieven en kosten op een rijtje zetten en hieruit kiezen levert veel werk op. Daarom neemt deze energievergelijker je het werk uit handen tijdens het vergelijken van energieleveranciers.

Vergelijken van energiekosten

Wanneer energieleveranciers met elkaar vergeleken worden, moet er rekening gehouden worden met verschillende onderdelen:

  • Vaste leveringskosten
  • Variabele leveringskosten
  • Overheidsheffingen
  • Vermindering energiebelasting
  • Netbeheerkosten
  • Btw

De eerste twee onderdelen worden bepaald door de leveranciers zelf. De overige kosten worden bepaald door de overheid en de netbeheerder. Al deze kosten zijn bepalend voor de energierekening en daarom goed om met alle onderdelen rekening te houden. In de vergelijker zijn alle kosten bij de energieleveranciers al berekent en heb je dus direct een totaal overzicht.

Wanneer je de energiekosten met elkaar vergelijkt zie je al snel dat je kunt besparen. Je kunt soms wel tot €400,- besparen op je energierekening per jaar. Daarom loont het om altijd even te kijken naar de verschillende leveranciers en contracten. Zo weet je zeker dat je het juiste energiecontract hebt.  

Overstappen tussen verschillende energieleveranciers

Wanneer je de energiekosten via de vergelijker hebt vergeleken, weet je hoeveel je kunt besparen en of het loont om over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit kun je doen met behulp van een overstapservice of je kunt dit zelf regelen met de twee energieleveranciers.

Wanneer je de overstap zelf wilt regelen, dien je contact op te nemen met de leveranciers. Je zult de oude moeten opzeggen en een contract moeten sluiten bij de nieuwe leverancier. Kies je voor de overstapservice? Dan hoef je dit allemaal niet zelf te doen. De overstapservice van de energievergelijker regelt dit namelijk voor je. Het enige wat jij merkt, is dat het logo op de energierekening in dat van de nieuwe energieleverancier verandert. Zo kun jij je tijd besteden aan andere dingen, wel zo prettig!

Start daarom vandaag nog met het vergelijken van de energiekosten van meer dan dertig energieleveranciers en bespaar direct.