Gewichtsverlies

afvallen

Hierbij de parochie hebben we vorige week een gezondheidsdag georganiseerd voor groot en klein je kent het wel leuk de hele dag bezig zijn met allerlei activiteiten. Zaklopen was de favoriet samen met peperkoek happen en steltenlopen. Er waren veel mensen aanwezig waaronder ook de kapelaan en mr. Pastoor. Deze dag hebben we georganiseerd omdat in onze parochie teveel overgewicht is onder de bewoners en wat dus betekent dat ze te weinig in beweging zijn. Veel van de mensen konden de activiteiten niet volhouden door het overgewicht en werden door de dokter van het dorp aanbevolen meteen maar te gaan afvallen voordat het allemaal de spuigaten zou gaan uitlopen. Lees hier een goed artikel over gezond gewichtsverlies.

Daarom hebben we een schema ontworpen om iedere week deze activiteiten te gaan doen met de bewoners en zo een steentje bij te dragen aan diegenen die op dieet staan. De activiteiten worden gedaan onder toezicht van onze dorpsdokter zodat er geen extreme dingen worden aangepakt en mensen op een gezonde manier kunnen afvallen wat trouwens heel belangrijk is want anders wordt het alleen maar één grote ellende. Voor de jongeren hebben ook een paar voetbalwedstrijden op het oog zodat ook deze volop in beweging kunnen komen. Voor de jonge meiden van ons dorp wilde we een groep van pole-dance organiseren maar daar waren de meeste mensen het niet mee eens dus dat is afgewezen en zijn we nog aan het bekijken wat we daar voor in plaats kunnen doen. Dus als u ook nodig een paar kilootjes kwijt moet en van plan bent om op dieet te gaan, kom dan langs en doe gratis  mee aan onze gezondheidsdagen. Je dient wel sportieve kleding mee te brengen en makkelijke schoenen waar je mee kunt sporten. Voor de ouderen gaan we wandeltochten doen rondom het dorp waarvoor deze mensen zich in kunnen inschrijven op zaterdag na de mis van 20:00 uur. Iedereen is weer van harte welkom!